Mediation

Mediation is het Engelse woord voor ‘bemiddeling’.

Waarom kiezen voor mediation?

  • Mediation is goedkoper en sneller dan een juridische procedure
  • De partijen komen in samenspraak tot een duurzame oplossing
  • Partijen hebben inspraak en worden gehoord
  • Mediation is vertrouwelijk

De mediation (bemiddeling) kan op diverse gebieden plaatsvinden. Op deze pagina staan een paar voorbeelden van situaties waarbij mijn bemiddeling een oplossing kan vormen.

Neem contact op
Meer over mij

Familiekwesties

Dit kunnen contacten zijn die verbroken zijn en waar een conflict aan ten grondslag ligt. Het conflict kan betrekking hebben op ouders en kinderen of kinderen onderling. De problematiek van een samengesteld gezin, denk daarbij mogelijk aan een stiefouderplan.

Een arbeidsconflict

Arbeidsverhoudingen die ontwricht zijn en daardoor zorgen voor stress, slechte motivatie, gebrek aan arbeidsvreugde. Vaak ligt een opeenstapeling van gebeurtenissen en miscommunicatie aan een arbeidsconflict ten grondslag. Dat kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van samenwerking, functioneren en omgangsvormen.

Echtscheiding

Hoe voorkom je een vechtscheiding? Hoe regel je zaken op het gebied van communicatie, financiƫn en bijvoorbeeld het belang van het kind als hoogste prioriteit. De mediator stelt dan samen met de ouders een ouderschapsplan op en berekent de alimentatie. Er is veel te regelen en het zal jullie inzicht geven in wat er moet gebeuren en waarom. Dat geeft rust en helpt het overzicht te behouden.

Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek, zal de procedure worden toegelicht. De kosten die voor de mediation berekend worden komen in dit gesprek aan de orde.